Du går aldri alene

Liverpool – Manchester United er nesten like stort som IL Valder mot Vigra på Valdervoll. Gunnar Maradona Engeseth og Eirik Heitmann mot Bjørn Jønsson og Dag Erik Jønsson. Kevin Keegan og Kenny Dalglish mot Bryan Robson og Frank Stapleton. John Arne Riise mot Ole Gunnar Solskjær. Den lokale fotballen innramma av den internasjonale, gleden, regnet, pigga knotter.manchester-utd-vs-liverpool

Loddsalget. Buljongen, foxen og noxen og myggspiralene. Tigerbalsamfolket tuftet på lossing av frossenfisk og rulling av lodd. Galskapen ved å ringe på dører til medlemmer m/familie midt i lørdagskosen for å spørre om de kan møte på lossing 07 søndags morgen. Oppdragelsen, fotballen, folka, lissepasningene, støttepasningene, målsjansene, viktigere enn død og liv. Fotball, altså.

ee0984128e4f22f31bed5a2c3ffe6e6e

Den evige grunnen til alltid å kunne ta seg en pils med gutta. Tippekampen, leggbeskytterne, den avklipte stillongsen, is-sprayen. Det å våkne opp og sykle så fort en bare kan mot skolen for å spille fotball før O-Fag. Det å slå tunnel på en godøying før tunellen kom. Det å trene hurtighet i motbakken ved bedehuset der Jesus hang. Det å rundlure idioten fra byen på ræv i en sølepytt. Det å få sitt første svettebånd. Det å score sitt første mål. Det å redde alt, i siste sekund.

jesus_football

Alle barnebursdagene med grønne sjokoladekaker med mål av sugerør, dørlinjer av melis, publikum av nonstop og sjokolade. Alle overtråkka og strekkene og skrubbsåra, alle vaskene av strømper, alle 7-tall krympa på 90 grader. Alle øyeblikkene med bare en ball under arma og den lille hånd i den litt større. – Om du strekker vrista, slik ja, om du treffer ballen akkurat slik, kan du klare det.

valder1959

I.L. Valder 1959

Walk on through the wind, mate. Grip tak i cornerflagget så du ikke fyker til havs i orkanen. Walk on through the rain, tho´your dreams be tossed and blown, walk on, walk on with hope in your heart, ta returløpet med blodsmaken i kjeften, gi alt i dåpen, konfirmasjonen, bryllupet, skilsmissen og i døden. Gi alt i hverdagen. Gå frem og si at du vil ta det straffesparket fordi en vinner på nye erfaringer, en vinner på å brenne det høyt over, en vinner på å dunke den i mål, walk on, walk on with hope in your heart, gå utpå der og aldri gi opp, gå utpå der og aldri gi opp, and you´ll never walk alone, you´ll never walk alone.

neville-carragher-man-utd-liverpool_3239315

God kamp, folkens. Måtte det beste laget vinne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s