Ikkje fåkk med kjærligheten

Featured image

Ny Brann-trener med dobbeltnavn. Lars Arne eller Lars Arve eller Lars Arvid. Veldig kjekke kar! Her sammen med Aksel eller Axel.

Jeg har vært på stadion siden fredag og følt. Jeg har stukket fingeren i jorda, jeg har smelt ballen i tverra. Nå snur det. Nå kommer vestavinden kronisk i ryggen. Nå kommer trepoengerne rullende til SK Brann for evig og alltid! Dobbeltnavn leder igjen laget fra Europas mest regnfulle by til toppen av norsk fotball.

Featured image

Byen er Bergen og laget er fortsatt Brann.

Featured image

A-lagsspiller Kasper Skaanes hos Brann spiller likegodt løkkefotball på kveldstid. Flott fyr! Her sammen med Aksel.

Fredag kveld fant jeg Kasper Skaanes, A-lagsspiller for SK Brann, utenfor stadion, på Nymark. Han var ute og spilte fotball med venner på løkka. Med jenter og gutter, i alle aldre. Han ropte på meg og guttungen om vi ville låne målet. Så slo vi av en prat, en veldig hyggelig kar. Vi øvde på volleyskudd i lyset fra Brann Stadion. Jeg kjente kjærlighet fra Kniksen. Jeg kjente aggressiviteten fra ekskaptein Martin Andresen. Jeg kjente medvind i ryggen, samme hvilken vei jeg snudde meg.

Brann Stadion i kveldslys er som Anfield, det er magisk. Og uendelig vakkert med både barn og voksne som både ler og leker til langt på kveld ved foten av Ulriken. Samme kveld som trenerjobben gikk fra verdens hyggeligste Brann-trener, Rikard Norling med press i dress til en for mange ukjent sotraværing med dobbeltnavn.

På lørdag ledet han sin første trening, rett ved siden av Brann G-13 sin økt, med mange håpefulle spillere med store øyne rettet mot heltene på A-laget. Lørdag kveld var jeg og gutten tilbake på stadionanlegget på Nymark. I regn, men med dette spesielle lyset, som man ser på de beste kampene om høsten. I regnet, i kraften fra stadion. Lyktene langs Idrettsveien, det fuktige graset, dampen fra asfalten. Merkene i stenger, vinkler og tverrleggere etter skudd fra generasjoner av fotballspillere.

Ekkoet fra Store Stå. Melodi Grand Prix og Sissel Kyrkjebø. Korstoget mot Hallvar Thoresen etter tap for Molde og Ole Gunnar Solskjær. S-ene. Tore Kanon Pedersen. Innbytter Claus Lundekvam. Feite-Frank. En Gud? Lars Bakkerud. Tore Andre Flo, rett i vinkelen, og rett til Chelsea. Robbie Fowler på hælen forbi Per Inge Ludvigsen i kvartfinalen i UEFA-cupen. Ludvigsen som kunne brasse den i vinkelen med strekk i begge lyskene. Claus Eftevaags 100 meters spark over Stadion. Geir Hasunds magi mot LSK i semifinalen. Speakeren som alltid sto på hodet.

Featured image

Brannstigen. Og redningsbøyen. Lars Arve eller Lars Arvid eller Lars Arne. Nilsen. Eller Nilssen.

Featured image

Branntrening.

Søndag var vi igjen tilbake, klokka 12. Et stort og flott arrangement på Nymark for gutter og jenter med både ups & downs. Varme. Glede. Ro. Samhold. Brann-spillerne kommer så ut av porten for å trene på Nymark. De stopper opp, signerer plakat og drakt for en gutt med downs. Han klemmer rundt Brann-gutta og synger knallhøyt BRANN, BRANN, BRAAAAAN. Og han får Brann-gutta til å senke skuldrene. En annen gutt gir samtlige spillere på laget high five, før de går inn til treningen.

Og jeg tenker at alt kommer til å bli bra nå. I 4-3-3 og med dobbeltnavn. Mons Ivar har banet vei for alle mennesker med dobbeltnavn. Alt er rigget og klart til opprykk og cupgull med en jordnær sotraværing med sunnmørske opplevelser som setter tæring etter næring. Lars Ivar eller Lars Arvid eller Lars Amund eller Lars Arve eller Lars Arne med 4-3-3 kommer til å klare det alt sammen. Livet vil aldri bli det samme. Tar du tiden, kast klokken på havet.

Alt midlertid skal bli permanent. Permanente løp, permanente overlapp, permanente lisspasninger. Permanente seiere, permanente seriegull.

Demidov skal gå på banen og huske at han har sparket både Messi og Ronaldo langt opp på tribunen. Karadas skal ta på seg selvtilliten da han hang i målmaskene etter å ha brukt sogneskallen til å banke inn mål mot Juventus. Erik Huseklepp skal finte de alle på ræv. Kasper Skaanes skal spille med flagget på brystet. Kristoffer Larsen skal vite at han er bedre enn Diego Armando Maradona. Byen og klubben og folket skal fødes på ny for tredje eller fjerde eller femte eller sjette gang.

For regnet vasker ikke bort blodet. Den evige lengselen er intakt, og fra vestblokkene skal klokkene ringe.

Ikkje fåkk med kjærligheten.

 

(Vær så snill)

Featured image

Regnbue over Brann Stadion. Ikkje fåkk med kjærligheten.

(Og takk til John Olav Nilsen for hans fantastiske musikk)

5 kommentarer om “Ikkje fåkk med kjærligheten

 1. Bertil sier:

  Trodde Lars Arne Nilsen ble omdøpt til Lars Arild i løpet av helga.
  Kick- off om 35 minutt, Follo(w) Lars Arne og dokke rykke opp!

  • attraa sier:

   Haha. Steik, at jeg ikke kom på det selv. Ingen followere til Follo, skrev jeg. Men tok det bort. Takk for at du brakte den tilbake, Bertil! 😀 God kamp! Nydelig lag!

 2. attraa sier:

  Tusen takk, Betty! Så utrolig kjekt med seier i Lars Arne eller Lars Arve sin aller, første kamp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s