I love Sunnmøre

Featured image

Tiden er inne for å møtes rundt det sunnmørske kakebordet og applaudere samtlige festdeltakerne opp og frem til enda bedre prestasjoner. Gaule til klippfisken mjukner i kjeften, hyle til livreima ryker, skrike til snøen på Sunnmørsalpene smelter. Tiden er inne for å ønske de bortkomne sønner velkommen hjem og slakte den feiteste oksen.

Den beste kumøkka må kastes på eget jorde om det grønneste gresset skal vokse opp for landet og folket ved havet, for Norgesmesterne fra 2009 og 2011, Aalesunds Fotballklubb. Husker du leggene til Yttis? Husker du fjerdeplassen? Husker du pølsene og den brennvarme buljongen? Husker du vårdagen du fraus på både armer og bein?

Featured image

Det nye trenerteamet jubler seg spinnville. FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX

Gode rotløse rørlegger, kllirrende vaktmester, svette gymlærer, presise ingeniør, rause fotballtrener. Kjære bonde, bygutt og fisker. Kjære talent og milliardær, godeste galemathias! Kom deg på kamp!

Pakk med deg svele og en tohundrelapp, pakk med deg gjengen, pakk med deg pakket. Verdens beste fotballag trenger deg mer enn noen gang. Du er direkte etterlyst av 11 000 plastseter på Color Line Stadion. Du er direkte involvert om ballene går stang inn eller stang ut. Du er direkte involvert i om langskuddet helt tilbake fra vikingtiden limes i venstre kryss og sikrer seieren. Du er direkte ansvarlig for livets gledeshyl og overstegsfinter.

Kom deg opp. Kom deg ut. Kom deg på kamp. Kom deg hjem til Stadion.

Featured image

Gjør noe med deg.

Featured image

Bare sekunder igjen til verdensherredømme om du støtter Sunnmøres stolthet.

Sunnmøre er indremisjon og teltmøteaksjon, Sunnmøre er brennsnut og potetball med dott. Champagneflasker som knuses mot båter fra Ulstein Verft. Jugendstil i handelsstandens Champions League, de trangeste jeans vrikkende på håndlagt brostein. Feite fisker som spreller i garnet, reker som tar av seg hatten og skallet. Frieri i solnedgang i fjøresteinene på Alnes. Det første salte kyss på Sukkertoppen. Det første napp i Breisundet. Den første sokkelleiligheten på Godøy. Bang! Bang! Bang! Smell fra Gange Rolv og Harald Hårfagre. Smell fra Leke James og Henrik Bjørdal. Bang, bang, bang!

Smell fra innovasjon og tareblære. Smell fra storkjefter og hummere og storblåsere og skrythalser og visst faen-ere. Bang, bang, bang! Storbåra og surfera med måsen som DJ. Kakebord så store og mektige at om en løper verda rundt klarer en aldri å løpe fra svelene. Bang, bang, bang! Klippfisk, stressless, sommerfest, Molja, Fjellstua og Devoldfabrikken. Bang, bang, bang! De vakreste fjell, de flotteste jentene, de kjekkeste menn. Sunnmøre! Fødestua til livskraft, innovasjon og stolthet gjennom generasjoner. Fødestua til Drillo-pasningen fra fotbladet til Tore Brogstad til Rune Sunde. Smilene, latteren, gråten i halsen, troen på livet, troen på Sunnmøre. Kom, kom, kom.

Featured image

Ålesund.

Featured image

Svært lite i denne verda er mer sunnmøring og Sunnmøre enn brennsnut. Så varm at du brenner snuten din!

 Featured image

For dette er fortiden og nåtiden og fremtiden på samme overlapp. Der alle må hjelpe. På stolen: Harald Grytten, i halvklippet stillongs innsmørt i Tigerbalsam. Fotballspilleren: John Arne Riise, YNWA. Prest Helen Bjørnøy. Direktør Magne Lerheim. Kaptein Martin Linge. Organisasjonsleder Kristin Krohn Devold. Sylvi Listhaug som kunstgressorakel, Are Kalvø som moromann og saftblander.

Featured image

Ragnvald

Featured image

Ivar Aasen

Ragnvald Mørejarl som keeper, Gange-Rolv som steintøff stopper, Bjartmar Gjerde på back. Jan Åge Fjørtoft som møtende spiss og regjeringsansvarlig, Ragnar Thorseth fossende oppover på kant. Åge Hareide med taklinger for Manchester City og Norwich. You gave everything, Oggy, you are accepted. Audhild Gregoriusdotter Rotevatn som nynorskansvarleg, Arill Riise som fintesjef og legendarisk goalgetter. Ivar Aasen millom bakkar og berg ut med havet. Between cliffs and the billowing breakers the Norwegian of old found his home. A foundation he laid in these acres, his own hands raised his house from the loam. Mellom bakkar og berg.

Featured image

Vakre Sunnmøre

Featured image

Dette handler om bokstavflyten gjennom nesa til 46 000 karismatiske mennesker og 142 000 sunnmørske vikinghøvdinger. Dette handler om melkesyre i nordavind opp minst 418 trappetrinn, opp, opp, opp, til toppen av alt. Hav, som heilt aat Endom leikar um den lange Strand; Der er Vikar og Votn og Øyar, tusund Fjordar og tusund Fjell”. Og der det synges fra tribuner, trær og fisketråler: Kom deg på kamp. Kom deg på kamp. Kom deg hjem til stadion. Gi det beste av deg selv til folket og landet ved havet.Featured image

Dette handler om smaken av salt fra hud og hår og hav. Dette handler om Sunnmøre, om Giske, Haram, Hareid, Herøy, Norddal, Sande, Skodje, Stordal, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vanylven, Volda, Ørskog, Ørsta, Ålesund. Dette handler om å støtte Sunnmøres stolthet når de trenger det som mest. Å jage de frem på venstre eller høyre kant, å doble og krige og vinne, å dunke den foran og satse som du aldri har satset før. Dette handler om fotballfamilien Sunnmøre og den bortkomne sønn. Og banke ballen over linja som lagets 12. og aller viktigste mann.

Dette handler om lidenskap og fortvilelse.

Dette handler om å holde med, og holde ut.

Dette handler om deg som nekter å jage annen kjærlighet

enn den du for evig og alltid har funnet på Sunnmøre.

Featured image

Opp og ut og fram. Kom deg på kamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s