Hjertevarmeren

ronnie

Ronnie MAG Larsen

Ronnie er i New York på ubestemt tid og Arild benytter derfor anledningen til å si noen fine ord til ham. Skriv gjerne noen hyggelige ord til en av dine venner på bloggen vår. Fordi det er torsdag og fordi denne torsdagen aldri kommer igjen. Carpe Diem.

staurneset

Staurneset på Giske. Ronnies barndomshjem. Foto: Silje Giske

Giske

Født og oppvokst med appelsiner som går opp og ned i havet på sagaøya Giske utenfor Ålesund. Foto: Staale Wattø

Ronnie MAG Larsen. Født med hjelp av ei tang i 1971 på ei pannekakeøy i det vakreste havgapet på moder jord. What Kept You? Det Zlatan kan gjøre med ei appelsin, kan Ronnie gjøre med et sandkorn fra havet på Staurneset. Det Zlatan kan gjøre med ei appelsin kan Ronnie gjøre med aorta, pumpe ut gullkorn og onelinere, pumpe ut skrøner og historier, pumpe ut et ja til å være toastmaster, programleder, oppleser, grillkonge.

ronnie4

Grillkonge

zlatan

Det Zlatan kan gjøre med ei appelsin kan Ronnie gjøre med alt annet.

Oppkalt etter ei Cognac-flaske og en pornoskuespiller. Norges første perkusynthist som nesten knocka Ole Lukkøye Klemetsen i første runde. Bror, sønn, onkel, trebarnspappa, ekte mann og ektemann. Frisparkslegga med avklippet stillongs, posebuksefyren fra neset med påtegna tåre. Hundeeier, kåsør, forfatter, filmregissør, medialærer, musiker, librettomann, plattingsjef med Bachelor i Manus og Regi frå The Surrey Institute of Art & Design University College i England. Eller som VG sier det: ”Det er ingen ting å si på fantasien til Larsen… fra det muntre til det morbide – men hele veien med et skjevt flir i skjegget”. Offa-mannen som ikke har kjeda seg ett sekund siden 1995.

ronnie3

Skjevt flir i skjegget.

ronnie2

Gromguten

Det Zlatan kan gjøre med ei appelsin kan Ronnie gjøre med folka rundt seg. Åpne ei dør, kaste drømmer og håp og tro opp i lufta blant hverdagsliv og fest, i snøkave og minusgrader, motstrøms og i medvind på Giske eller Filtvet, og forvalte det til romaner og noveller, til kunnskap og makt hos studenter på Holtekilen, elske frem det vakre i de små stunder og i de ubetydelige øyeblikk, insistere på at livet kan være en dans på roser, så lenge de ikke kommer fra Molde. Det Zlatan kan gjøre med ei appelsin kan Ronnie gjøre med Northern sky. Crazy magic, sweet breezez in the top of a tree, moons who knew the meaning of the sea. Gromguten fra Giske med verdens største hjerterom. Født til verda for å glede alle oss andre.

YNWA

You´ll Never Walk Alone, kompis.

4 kommentarer om “Hjertevarmeren

 1. bettyg26 sier:

  Arild, du er en naturbegavet ordkunstner! Dette var enestående, vennskap og kjærlighet😃 Jeg ble rørt helt inn i hjerteroten😊

  • attraa sier:

   Tusen takk Betty! Det varmer å høre. Ikke mange som Ronnien. Bare èn. Fin fyr.

  • attraa sier:

   Du kan jo ikke bare stikke av til New York. Kom hjem nå, Ronnie. Værsågod! Bare hyggelig! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s