Friele, SATS og Prostata!

Du vet det ikke før vi forteller det, men nå trenger du en kaffekopp, selv på spinning, mens du sjekker prostataen!

Skjermbilde 2015-01-24 kl. 23.23.37

Koppen kjøper du selvsagt på Ludostore.

– Har du sølt kaffi på treningsbuksa, spør mannen ved siden av meg. – Husket du å skylle gjennom filteret med kaldt vann for å oppnå den riktige smag? Han ler. Herman Friele sitter i hvit adidasshorts med blå stripe ved siden. Han har på seg en blå t-skjorte med et Høyre-symbol.

no_friele_herman_kaffe

Han bruker kunstgressko. Et stort badehåndkle over sykkelstyret. Friele sykler med en kopp kaffi i hånden. – Kaffi må en ha vettu, sier han. Han forteller at han gjennom livet har drukket så mye Frielekaffi at han har kuttet ut all søvn. Han trenger det ikke. Kaffien har tatt over. Koffeinet gjør at det ikke er mulig å sove.

180px-Coffee

Det er venteliste på koffein som venter på å ta seg en runde i blodomløpet hans. – Se på han foran, sier Friele. – Se på sykkelsetet som treffer ham i rumpa på hvert eneste tråkk. Friele sier at det er det nye fra den blåblåe regjeringen. Det er et samarbeid mellom fastlegeordningen nasjonalt og treningskjeden Sats for å få sjekket prostata. I tuppen av sykkelsetet på sykkel nr 13 hos Sats på alle senterene er det montert inn sonder for å kjenne etter om, kastanjen som man sier, prostataen, har vokst. I løpet av en spinningstime på 60 minutter får man da sjekket prostata 1350 ganger. – Da trenger man ikke sjekke mer, sier Friele. – Det holder! Dataene fra tuppen av sykkelsetet blir tilsendt brukeren på epost. – Ja, for de som har slike moderne greier da, sier Friele. – Klar helsegevinst for brukeren, kostnadseffektivt og brukervennlig for de som vegrer seg for å spørre fastlegen sin for prostatasjekk.

PROSTATA_INTRO

Borgermesteren fra Bergen som hilste på folket på Torgallmenningen før bystyremøtene, som gikk ut offentlig å sa at han var heavy metal fan, spinner alt han kan. – Heavy greier, det der sier Herman. Vi er på slutten av spinningstimen nå. Friele går frem til vasken og skyller filteret igjen. Han har med varmt vann på termos. Han har med ferske kaffibønner fra Brasil i lommen. – Var i Brasil og håndplukket de i dag morres, sier han.

b151_frieles_kaffe_

Han knuser de mellom hendene og siler kaffibønnene i det rene filteret over et kaffikrus mens han reiser seg og synger med på ALI, ALI, ALI, selv om det kjennes litt rart å rope på motstanderen sier han. Går man på Brann Stadion så heier man da ikke på VIF, sier han og synger ALI ALI, ALI ALI. Han tryller fram kopp nummer to, gir den til meg. – Kaffi? sier han og smiler. – Ferske bønner fra Brasil! Han går av sykkelen, tryller frem kaffikrus med Friele på koppen og tar runden blant hele gjengen på spinningsrommet. – Kaffi? – Ferske bønner fra Brasil!

Arild Kaffe

Og jeg tenker at slike folk trenger vi mer av. Kvinner og menn som forstår at detaljer er det som utgjør summen av helheten. Som så enkelt tar initiativ til å snakke med folka rundt seg og tilby de gjennomskylte, rene filtre, og ekte bønner om peace, love and prostata.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s