Om det å spise sammen.

Vi har det slik at middag gomler vi felles og ingen får gå fra bordet før alle har spist. Vi er en kone (Konen), en mann 44 (meg), Oda Sofie (10), Ask (9), Margaret (7) og hunden Ringo (11 1/2 aka 83 hundeår). Ringo ligger som oftest under bordet og venter på nedfallsfrukt, og har fått fritak fra regelen. Stundom går han bort til hamsteret Prins og slapper av.

IMG_3141

Prins går tur på hodet til Ringo.

Men så gjelder det å sitte rundt matbordet og det er som regel Ask som sitter lengst, da han har god matlyst og spiser alt bortsett fra ertepurè og guacamole. Jentene blir fort utålmodige. Margaret, som er finspist fordi hun ikke liker noe som helst, prøver seg alltid med at hun må på do, men etter syv år har vi gjennomskuet henne. Vi er da ikke naive foreldre heller. Så var det en periode de sang ved matbordet, men Konen er ganske hard på det med synging mens man spiser. Så prøvde vi hviskeleken, men det ble så mye rotering og flytting at maten gikk kald, og man skal jo ikke snakke med mat i munnen, ei heller hviske.

Bilde 8

Ask, iført spaghettisaus fra Toro rundt munn og nese, har skapt en flatbrødgris.

Så var det vel Ask som spiste flatbrød og skapte figurer utav det som var igjen i hånden. Akkurat slik jeg gjorde det på 70-tallet med Kornmo-flatbrød. Og vips hadde vi en tidsfordrivlek for hele familien, samtidig som vi spiste. Vi bruker Mors flatbrød og det funker som ei kule det. Selve måltidet tar lengre tid, men underholdningsverdien er stor, og Ask er flinkest. Han får øye på ting vi ikke har kapasitet til å oppdage.

Bilde 11

Ask er sjokkert mann med flatbrødhatt.

Når vi ikke har grunnlag for å ha flatbrød til måltidet (feks pannekaker og taco) mimes det og det kan gå alle veier, men humøret blir holdt oppe og før man vet ordet av det er man både mett og alle er ferdig spist.

Bilde 9

Ask imiterer det å bli født. Mye spaghettisaus fra Toro nå.

IMG_3517

Margaret blir inspirert av storebror og blir også født.

Så det er bare å kjøpe inn flatbrød og la fantasien slippes løs.

PS! Skrev dette iført to tøfler som har holdt ut siden julaften 2009. Mørkeblå, str 42, varme og slitesterke. Mulig markedsverdien av reklamen forsvinner når logoen er utslitt og glemt. Men her har du et bilde av den ene. Den høyre.

Bilde 12

Den høyre tøffelen, str 42.

– Ronnie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s