Lenge leve Salatbrødet!

Mat for den som ikke får ungene til å spise salat, samt de gamle som ikke tygger så greit.

Når man googler salatbrød så får man spørsmålet: mente du flatbrød? Svaret er et definitivt nei. Salatbrødet ble faktisk funnet opp av Arild og meg selv på Jabo (Valderøya). Det var løsningen for de som ikke var på sjøen og tjente nok til hamburgertallerknen, det var vi som knapt hadde en tier å avse, det var vi som bad om ost når vi hadde 12 kroner. Det var vi som fant opp fattigmannsburgeren, TRODDE VI.

Bilde 3

Ost under grill i tre minutter!

Dette er fra den tida da VHS-kassetter støttet seg på hverandre. Biler på varm asfalt, Dead poets Society, brune seilersko, hvite strømper med rød og blå leggkant. Hockeysveis. DBS. De vakreste jentene i 501 drakk pærebrus og Snapple, blåste Hubba Bubba bobler. Det var tro og håp, men først og fremst kjærlighet til Martha. Martha laget de beste Salatbrødene, de med cheese, den hviteste delen av kinakålen, dressing, vanlig agurk og tomat, mellom to brød. Marthas hamburgerbrød. Salatbrødets fysterinne og ungdommene.

Bilde 9

Alt man trenger for å reise i tid, samt overleve.

Så reiste vi alle hvert til vårt og Jabo ble aldri det samme etter at VHS tapen og movieboksen forsvant. Tankene om salatbrød dukket først opp for to dager siden. Jeg fikk en ekstrem trang til salatbrød. Ikke for å være sunn, men for å smake ungdomstiden. Har akkurat fylt 44 og ville reise et stykke bakover i tid. Resten av verden kan nå ta del i skapelsen av denne fattigmannsburgeren, som er et meget sunt alternativ og ikke minst en undervurdert vegetarrett.

Sagt om Salatbrødet:

Gutt med downs, 9 år: Mere, få mere. Ahhhhh! Få Mere DA!!!!

Jente med hull i begge ørene 10 år: Mmmm det var utrolig godt, men levde du på åttitallet?

Kone 38: Skikkelig godt. Ahh!

Ingredienser:

Kinakål (hvite delen til hverdags, grønne til fest og moro), hamburgerdressing, hamburgerbrød, noe tomat, litt agurk (for all del ikke syltet), to skiver ost.

Bilde 1

Viktig å øve på dressingsmiley før man får koselig besøk!

Kinakål

Kinakål er undervurdert, men sørg for å bruk de hvite bladene til hverdags, grønne til fest og morro.

Bilde 7

Hamburgerdressing kan ikke erstattes med Thousand Island.

Bilde 8

Ost gjør det til en ikke fullt så fattigmannsburger. I dette tilfellet ble det brukt Jarlsberg, originalt var det Norvegia.

Bilde 4

Bon Appetit

Bilde

Mat for de fleste sansene og begge hakene.

Om man ikke har guts eller makter å lage denne diamanten av et måltid selv kan man faktisk få kjøpt salatbrød i Ålesund, på klassiske Stuen. De har nok rappet idèen fra oss to, men vi er rause i dag, i motsetning til Stuen. Det koster faktisk 42 kroner for herligheten. Offa!

Skjermbilde 2015-01-14 kl. 17.16.47

19 kommentarer om “Lenge leve Salatbrødet!

 1. Sven G. sier:

  Når kjem retusjerte bilete av minst ein av dykk i bikini?
  Og kvifor har ikkje nokre koner lagt igjen kommentarar under falsk namn?

  Spøk til side. Gratulerer med nyoppretta blogg. Eg les. Les og nyt.

 2. Kristin Anita Rønning sier:

  vi brukte å ha pommes frites krydder på osten. Smakte himmelsk…

 3. Anne-lise sier:

  i morga blir d salatbrød! Men sjappa-style! Ost på begge brøda, og godt oppkutta kinakål👍

 4. Andre sier:

  Sjappa hadde også chipsbeger med halvparten chips med smelta ost og halvparten salat med hamburgerdressing😊 Ikkje akkurat slanke mat…😊

 5. geir sier:

  Salatbrødet, som Sjappa var kjent og elsket for på 90-tallet, eksisterte også i pre-jabo/giskebru-tid. Er dette i virkeligheten Ronnie og Arilds «forsvunnede sexvideo»? Er dette et velregissert historieforfalskings-stunt, der man kun tenker millioninntekter for bloggen, og hensynsløst krenker millionvis med valderøyinger? Er ikke bevisst villedning en av de tingene som skal begrense ytringsfriheten?

  • Geir Olav sier:

   Her har Geir faktisk et poeng. Husker godt salatbrødet på Sjappa før oktober 1987, så her er det nok historieforfalskning på gang. Og da jobbet Martha på Sjappa. Godt var det 🙂

   • Ronnie MAG Larsen sier:

    Ser man det. Martha er det viktigste her da altså. Hun bør få æren samtidig som hun fikk oss til å tro at vi fant det opp. Vel vi trodde på det, og jeg tror på det litt ennå. Men Øy-senteret og broen var det i alle fall Arild og jeg som fant opp samt skjonghelleren. Det er jeg helt sikker på Geir. Ronnie

 6. Rode sier:

  Dette kjøpte jeg på Vestnes og i Ulsteinvik og det er knallgodt 🙂 Rart det ikke er på Østlandet.

 7. Eva Anja Michel sier:

  Litt aa gaa paa her!
  Skal det vaere sunt, maa du nok erstatte hamburgerbroed og dressing med sunne alternativer!
  Faar vi paa skolen lage det og?! 🙂
  superkul bilde!

 8. latmenmaalfarligspiss sier:

  Støtter Geir & Geir Olav…salatbrød var viden kjent på Valderøya leeenge før Ronnie & Arild planla og egenhendig bygde Giskebrua, samt Øysenteret. Men klart, i jaget etter store bloggannonsører som Valumin, Victorias Secret, Byggmann osv. er det nok lett å la seg rive med…lykke til guttehvalper – denne bloggen tror jeg absolutt har livets rett!

 9. Ronnie MAG Larsen sier:

  Greit, men vi har handlet i god tro og brakt det opp i dagen igjen. Sikker på det kommer en vigring og sier at de laget det på flyplassen i 1982, men det får stå sin prøve. Ser du kaller deg latmenmålfarligspiss, da tipper jeg du holder med Leeds.

 10. latmenmaalfarligspiss sier:

  Ok Sherlock!

  Du skal få megakred for å få Salatbrød på dagsordenen…og glimrende illustrasjoner gjør at alle, ja selv mor, vil kunne mekke en haug med slike godsaker på rekordtid. Det mest geniale med Salatbrød er jo at det passer 24/7…frokost, lunch, middag, kveldsmat, nattmat…og til eventuelle mellommåltid…. Godt jobba!

 11. bruktvatn sier:

  Originalen fra Sjappa hadde hamburgerdressing fra Stabburet, og den var alltid bedre enn den på Jabo 🙂

 12. Monica sier:

  Ikke relatert til jabosalatburgern, men kan melde om at spar selger den tidligere omtalte sjappedressingen i ferskvaredisken! Løp og kjøp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s